MENU

Home

Veelgestelde vragen

Contact

Blog

Geslaagden

Boek een proefles

R

Word rij-instructeur!

Met de opfriscursus voel jij je weer op je gemak in de auto

Met ons overwin jij je rijangst en voel je je weer
zelfverzekerd

Autorijles

Motorrijles

Aanhangerrijles

Van rijangst tot een onwennig gevoel in de auto

Rijles zonder stress in Amsterdam

Van diepzittende rijangst tot het onwennig voelen in de auto; het is voor iedereen anders. Je vermijdt de snelweg omdat je angstig bent voor de rondrazende auto’s langs je heen. Als je alleen al denkt aan het parkeren in Amsterdam, krijg je zweethanden.

Door al deze belemmerende gedachten, verlies je je zelfvertrouwen. Of je hebt twijfels of je wel goed rijdt omdat het jaren geleden is. Je komt in een vicieuze cirkel en komt daar niet zelfstandig uit.

Je bent er klaar voor om zonder angsten of twijfels de auto in te stappen. Zodat je je vrijheid en zelfstandigheid terugkrijgt. Je kijkt ernaar uit om zorgeloos een tunnel door te rijden, durft te parkeren in Amsterdam of je weer zeker voelt achter het stuur.

Lees verder
Bij de speciaal opgeleide instructeurs van Verkeersschool Kennedy kun je je verhaal kwijt. Samen kijken we naar wat je wél kan en hoe we het ongemak of de rijangst laten verdwijnen. We nemen uitgebreid de tijd voor je, zodat jij je weer op je gemak gaat voelen in de auto. Ons doel is dat jij uitstapt met een zucht van verlichting, lach op je gezicht of staat te springen van blijdschap. Of je nou een rijangst wil overwinnen of opfriscursus nodig hebt.
Overwin rijangst bij rijschool Kennedy in Amsterdam
Je rijangst overwinnen is spannend. Daarom is het belangrijk dat je ons meeneemt in de angst. De instructeur kan dan goed inschatten wat je nodig hebt. Maar alles op jouw tijd. Deel jouw gedachten met ons, want we luisteren graag naar je. Zo kunnen we jou goed helpen.
Oorzaken rijangst
De oorzaken verschillen per persoon. De één durft de snelweg niet meer op, omdat die daar een vervelende ervaring mee heeft gehad. De ander heeft ooit het rijbewijs in een dorp gehaald en is verhuisd naar Amsterdam. Waar je opeens moet rijden tussen alle bewegende trams en fietsers. Misschien heb je wel een angst voor tunnels omdat je claustrofobisch bent. Je ziet letterlijk geen licht aan het einde van de tunnel en dat is eng.

Omdat de angst zo persoonlijk is, is ons advies voor het aantal lessen ook op maat. We kijken altijd naar wat je nodig hebt en waar jij je prettig bij voelt.

Opfriscursus autorijden in Amsterdam
Een opfriscursus is perfect als je een lange tijd niet gereden hebt en het autorijden nu onwennig voor je is. Of als je geslaagd bent in een automaat en nu een nieuwe schakelauto hebt. Bij het opfrissen gaan we jouw twijfels en onzekerheid wegnemen. Zodat jij je weer comfortabel voelt op de weg.
Fris verkeersregels op
De verkeersregels opfrissen is handig als je jarenlang geen auto bestuurd hebt. Een laagdrempelige opfriscursus is dan handig. Maar wist je dat je dit gratis kan volgen op: https://opfriscursus.vvn.nl/v/start

Merk je daarna dat je het fijn vindt om dit toe te passen in het verkeer? Boek dan een les om deze verkeersregels samen met je instructeur door te nemen.

Bij Kindt Clinics overwin je je angst in de auto

Angst voor autorijden komt veel voor en kent verschillende vormen. Vaak draait het om angst voor de angst, of angst voor een paniekaanval. Dit kan een gevoel geven van controleverlies, terwijl controle achter het stuur juist belangrijk is. Ook is een rijdende auto een plek waar je niet makkelijk weg kunt, wat de angst kan versterken. Bij sommigen speelt de angst alleen op snelwegen of in tunnels, bij anderen juist binnen de bebouwde kom. Rijangst is belemmerend, maar gelukkig vaak goed te behandelen.

Behandeling van rijangst
Kindt Clinics is gespecialiseerd in de behandeling van angst. De praktijk is opgericht door dr. Merel Kindt, van de Universiteit van Amsterdam, die de snelle en effectieve Memrec-methode ontwikkelde voor de behandeling van angsten, waaronder rijangst.

Bijgestaan door een instructeur van Verkeersschool Kennedy wordt de behandeling in de auto uitgevoerd. Voor meer informatie: www.kindtclinics.com

Kindt Clinics

Rijangst en opfrislessen bij Verkeersschool Kennedy geven jou:

R

Persoonlijke aandacht. Vertel jouw instructeur je angsten, twijfels of onzekerheid. Samen laten we dit verdwijnen.

R

Een veilig gevoel. Je instructeur houdt rekening met je en zorgt dat je op je gemak bent.

R

De gespecialiseerde rijinstructeurs laten jou ontdooien met een rustige benadering en inlevingsvermogen.

In 4 stappen je rijbewijs zonder rijangst behalen

Kennismaken

Vertel de instructeur alles over je angst, twijfels of onzekerheid. Samen bespreken jullie het vervolg. Voel je niet verplicht, we doen alleen waar jij behoefte aan hebt.

Praktijklessen met rijangst

We doen waar jij je prettig bij voelt. Wil je naar een rustig terrein? Of kijk je liever eerst mee als bijrijder? Elk verhaal is anders!

Evaluatie

Met de instructeur bespreek je hoe het ging en hoe je je voelde.

Persoonlijk advies

Als laatste krijg je een persoonlijk advies van de instructeur. Zijn er nog verbeterpunten? Of voelt het zo goed voor je?

Autorijlestarieven

Autorijles

Instructeur/stagebegeleiding

500,-

Lesprijs per 60 minuten

65,-

Proefles (1 uur)

35,-

Intake voor spoed/compact opleiding (2 uur)

100,-
Extra pakket

Extra pakket 10 lessen

625,-

De instructeurs zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd om je goed te begeleiden wanneer je last hebt van rijangst

Veelgestelde vragen

Hoeveel lessen heb ik nodig voor mijn rijangst?
Dat is voor iedereen anders. Omdat iedereen andere belemmeringen en angsten voelt. Na de eerste les geeft de instructeur jou een persoonlijk advies.
Is er een mogelijkheid om op rustig terrein te rijden?
Ja, dat is mogelijk. Als je het spannend vindt om in een drukke stad te rijden, rijdt de instructeur naar een rustig terrein. Als het weer goed voelt, mag je vanaf daar weer het stuur overnemen.
Is er een oplossing voor mijn rijangst?
Er zijn in Nederland zo’n 1 miljoen mensen met rijangst. Slechts 100.000 van hen doen er iets aan.

We doen natuurlijk ons best om jou zo goed mogelijk te helpen en te kijken waar je behoefte aan hebt. Na de eerste les deelt de instructeur zijn/haar advies.

Heb ik altijd dezelfde instructeur?
Ja zeker. Zo krijg je een vertrouwd gevoel en weet de instructeur precies wat je nodig hebt. Als je tussendoor toch van instructeur wil wisselen, dan gaan we graag met je kijken naar een oplossing.
Is er een speciale rijinstructeur die mijn angst begrijpt?
Ja, we hebben instructeurs die opgeleid zijn om jou zo goed mogelijk te helpen. We voelen aan waar jij behoefte aan hebt en nemen de tijd voor je.

De beoordelingen van onze cursisten

Kan niet beter

Christiaan heeft mij als geen ander van mijn angst achter het stuur afgeholpen. Zijn ervaring is wat mij betreft ongeëvenaard en dit komt tot uiting wanneer hij je coacht in de auto. Hij heeft geduld, is empathisch en correct - af en toe streng wanneer je het nodig hebt.

5
Anchorette
Amsterdam

Zeer goede rijschool met betrokken medewerkers en instructeurs.

Ik vond rijden erg spannend en had het daarom ook lang uitgesteld tot na mijn 40ste. Rijschool Kennedy heeft mij echter zeer goed begeleid en samen met de kundige leraar heb ik het rijbewijs toch in een keer mogen halen.
Betrokken medewerkers en ervaren instructeurs. Een aanrader.

5
Darcy
Amsterdam

Fijn en vlot

Mijn rijlessen bij Erik waren erg fijn en leerzaam. Ik voelde mij erg op mijn gemak en had geen angst bij het rijden.

4
Roos
Amsterdam

Heb je vragen? Wij staan 6 dagen per week voor je klaar via de telefoon of mail!